Hirdetés

Borkarácsonyfát állítottak a Balatonnál

2016. december 04., vasárnap 11:09 Írta:  Kategória: Színes
Borkarácsonyfát állítottak a Balatonnál Fotó: Balatoni Kör

Téli szezonnyitót tartott szombaton Balatonlellén a balatoni borászokat és vendéglátókat tömörítő Balatoni Kör. A műjégpályán egy borkarácsonyfát is felállítottak. A rendezvényen először lehetett megkóstolni az idei BalatonBor jelölteket.

A szezonnyitó program célja az volt, hogy megmutassák, a Balaton nem csak nyáron, hanem ilyenkor télen is lehet vonzó, hiszen számtalan szórakozási, sportolási lehetőséget kínál. 

Már reggeltől várta a vendégeket a Balaton első tóparti műjégpályája, egy adventi kézműves vásár összesen 30 kiállítóval. Az érdeklődők figyelemmel kísérhették a direkt erre a napra időzített, jachtkikötőből induló és oda befutó Mikulás Regattát. 

A balatoni borok mellett bárki megkóstolhatta a téli szezon balatoni újdonságát, a forró borcsokit, amit annak megálmodói, Bezerics Dániel és Kardos Gábor kínáltak.

Az egész héten át tartó Balatoni Téli Fesztviál nyitónapján a Balatoni Kör vezetői elismételték a hét elején megfogalmazott javaslatukat. Arra kérik a kormányt és az alkotmánybíróságot, hogy ismerje el a Balaton önálló jogalanyi státuszát.