Hirdetés

Oda a mókuslak - Megnyesték a híres balatonalmádi mókus otthonául szolgáló fát

2017. január 16., hétfő 16:05 Írta:  Kategória: Színes

Teljesen lecsupaszította valaki azt az öreg fát, amin Balatonalmádi híres mókusa, Black Tail lakott - tudta meg az Omega Hírek. Egy helyi lakos portálunknak azt mondta, a védett állat egészen szelíd, a környéken élők nagy kedvence. Elképzelni sem tudják, mi lesz vele most, hogy szinte az összes ágat levágta valaki arról a fáról, amin lakott. 

Black Tail évek óta a  helyiek kedvence. A fekete farkú vörös mókus rendszeresen a 71-es út körül ugrál. Az embereket is megszokta. Néhány méterre hagyja magát megközelíteni. 

- Az Óvári utcában, egy régi panzió előtt álló fán lakott. Ez volt a menedéke. Ma, hazafelé jövet vettem észre a pusztítást. Valaki lecsupaszította a fát. Az egyik oldaláról szinte minden ágat levágott, az odú, ahová naponta láttam bebújni, csupaszon árválkodik - mondta Tölgyes László András. 

Ma reggelre nyeste meg valaki a fát, amin a mókus lakott - Fotó: Tölgyes László András

Az utcában élőknek egyelőre fogalma sincs kit bántott az ágaktól sűrű fa és miért kellett ilyen féloldalasan visszametszeni. Ha szabályos gallyazás történt volna, a magas feszültségű vezetékek miatt, akkor nem csak az egyik oldalon vágják le az ágakat. A panzió hosszú ideje üresen áll és a szomszédos telek is elhanyagolt. Arra gondolnak, hogy esetleg egy új tulajdonos kezdhette így a tereprendezést. 

A csupasz fán már nem nyújt védelmet az odú - Fotó: Tölgyes László András