Hirdetés

Léket vágtak, hogy megfürödjenek a jeges Balatonban

2017. február 05., vasárnap 08:46 Írta:  Kategória: Színes
Léket vágtak, hogy megfürödjenek a jeges Balatonban Ács Krisztián

Hatalmas léket vágtak a Balatonba a szervezők az ábrahámhegyi strandon. Az idősektől a fiatalokig mindenki részt vett a rendezvényen. 

Szepesi Gusztáv szerint, az ötlet Skandináviából, illetve az oroszoktól indult, ott jellemzően, télen is jéghideg vízben fürdenek az emberek. A Balaton jege a partnál, a tartós fagy miatt közel 30 cm-re duzzadt, így óriási jégtáblákat sikerült kivágni belőle. A vízben időtöltésként, kivágott jégtáblára helyezett sakktáblán tülthették az időt a résztvevők. A hidegben, felmelegítésként egy úgynevezett Balaton szeletet is készítettek.

- Ebbe a nagy jégtáblába fúrtunk lyukakat, és megtöltöttük jó magyar házi pálinkával. A frissítőt azonnal egy szívószállal ellehetett fogyasztani - mondta el portálunknak az ábrahámhegyi önkéntes tűzoltók parancsnoka, a rendezvény szervezője. 

Talán az idén utoljára megrendezett esemény, sokak szerint jót tesz az egészségnek. A fürdőzők között részt vett, a 73 éves Farkas Mihályné Vali is. 

- Mindenkinek ajánlom. Bár sokan azt mondják "Te őrült vagy Vali", nem tudják milyen finom a víz, és mennyire egészséges - mondta. 

Hozzátette, nem ez volt az első balatoni fürdés melyen részt vett, és elmondása szerint legközelebbis megtalálható lesz az ehhez hasonló szabadidő programokon. 

A Balaton nem csak nyáron, hanem télen is sok lehetőséget rejt magában. Minden településnek vannak sajátosságai, melyet télen is ki lehet használni, pihenésként, a családdal együtt töltve.