Hirdetés

Könnyed tavaszi kollekciók

2017. április 05., szerda 07:48 Írta:  Kategória: Színes

Végre itt az igazi tavasz, és levethetjük a hónapokon át viselt meleg rétegeket. Búcsút inthetünk a bundának, kabátnak, hatalmas pulóvereknek, és a hosszadalmas reggeli öltözködésnek. Az idei tavasz nagyon friss, lendületes, és nőiesen szép darabokkal jelentkezik, a szakértők szerint rég volt ilyen lágyan fenimin a divat.

A tavalyi neon árnyalatokat elpakolhatjuk a gardróbba, amíg újra bele nem kerülnek a divat körforgásába. Ez igen szerencsés, mivel a feltűnő, erős színek optikailag nagyítanak, míg a halványabb, ‘elmosódottabb’ színek kedvezőbbek azoknak, akiknek előnyös, ha törékenyebbnek látszanak.

Könnyedén össze tudunk állítani olyan szetteket, amelyek a teltebbeket a legjobb formájukban mutatják. Számos szuper alapdarab van a mostani tavasz-nyári irányzatokban, amely most nagyon előnyös a 42-es méret felettieknek.

Tavasszal reggel-este még lehet olyan hűvös, hogy mindenképpen szükséges a pulóver. Válasszunk V-nyakú, rövid, nőies változatot, és ha a mostani üde világos, pasztell árnyalatokból szemezgetünk, garantáltan divatos lesz a megjelenésünk.

Az sem baj, ha a pulóver nyaka olyan bő, hogy az egyik vállunkról le tudjuk ejteni - ezzel maximálisan megfelelünk a vállat szabadon hagyó trendnek. A plus size alkatúaknak ez remekül áll, ugyanúgy, mint a csónaknyak szabás.

Hordhatunk mindehhez egy magas derekú és szűk szárú nadrágot az idei irányvonal szerint. A magasított derék az alacsony lányoknak nagyon ajánlott, mivel nyújtja az alakot, ha megtoldjuk egy magas sarkú cipővel, ezt még tovább tudjuk fokozni. Rengeteg push up betétes nadrág közül választhatunk, amelyek felnyomják és formázzák a feneket - telten is érdemes tennünk ezzel a fazonnal egy próbát. A homokóra alkat, amely ezzel a nadrágtípussal létrejön, talán még sosem volt ilyen menő, mint most.

Ha a vagányabb megjelenést kedveljük, szerezzünk be egy örökzöld motorosdzsekit a klasszikus feketében vagy akár pirosban, és ezzel tökéletessé tesszük a szettünket. Tavasszal már nem fogunk megfázni egy ilyen dzsekiben.

Ha az elegáns megjelenésre szavazunk, választhatunk blézert. Vigyázat, ebben a szezonban mind a férfi, mind a női divatban a széles vállú darabok hódítanak, akár extrém válltöméssel. A nyolcvanas évekre jellemző óriási gallér, kétsoros gombolás, amely most visszaköszön, elsősorban a vékony nőkön mutat jól. Ezeket a darabokat inkább kerüljük, ha plus size alkatúak vagyunk, mivel nagyobbnak mutatnak minket a valóságosnál. 

A minták terén a nagymintás hódít, emellett a virágminta, art deco szintén nagyon erősen jelen van. A csíkos - akár virágmintással keverve - még mindig a tervezők kedvence. Ha hosszában viseljük a csíkokat, az igen előnyös néhány plusz kiló esetén.

Végül, válogatva a rengeteg irányzat közül, már tavasszal játszhatunk az idei fehér-csipkés trenddel. Nagyon nyárias a rengeteg fehér, a lenvászon és csipke használata, de tavasz végén már bátran alkalmazhatjuk.