Hirdetés

Az agysérülés gyógyításának lehetőségeit segítheti a Semmelweis Egyetem kutatóinak felfedezése, akik olyan új idegsejtcsoportot írtak le az agyvelőben, amelyek arra szolgálnak, hogy egy adott célterület felé irányítsák az újonnan képződő sejteket - közölte az egyetem és az MTA.

Egy kőből faragott szerzetesfejre bukkantak régészek a középkori pálos kolostor feltárásánál, Balatonszemesen. A lelet igazi ritkaságnak számít.

Széles körű összefogással, komoly kutatómunkával olyan eredményt ért el a KÜRt Zrt. az adatmentésben, ami még soha senkinek nem sikerült. A kifejlesztett módszer által a törött adathordozók, memória kártyák adatai is visszanyerhetők. A cégvezető szerint ez olyan forradalmi eredmény az adatmentésben, mint az orvostudományban az első sikeres szívátültetés.  

A köldökzsinór-őssejtek levételéről, megőrzéséről és felhasználásáról egész információhalmaz elérhető az interneten, ám ezek között számos téves elképzeléssel is találkozhatunk. Licskó Adrienn szakértővel utánajárunk az őssejt levétel körüli tévhiteknek, és felfedjük a módszer valódi hasznosságát.

A Balatonszemes határában folytatott ásatások során egy kora Árpád-kori település maradványaira bukkantak a régészek - írja a sonline.hu A középkori házak mellett a Krisztus előtti 5.-1. század idejére keltezhető vaskori kerámiatöredékeket is találtak. A legérdekesebb leletnek azonban nem ezek, hanem két állat (egy ló és egy farkas) csontváza bizonyult.

Pokémon GO népszerűségét igyekeznek kihasználni a vírusírók. Zsaroló programot terjesztenek a játék ismertségének kiaknázásával – írj a Biztonságportál.

Nyolc Balaton-parti település legnépszerűbb területein növeli duplájára a 4G mobilinternet sebességét a Magyar Telekom, így akár 300 megabites sebességgel netezhetnek azok, akiknek erre alkalmas készülékük van - írja a nol.hu.

Mi okozhatta olyan tengerjáró kolosszusok vesztét, mint a Titanic? Mitől halt ki a gyapjas mamut vagy a kardfogú tigris?Tényleg létezik egy negyedik piramis a három Gízai óriás mellett? A DoQ felejthetetlen tematikus nappal érkezik július 24-én, hogy fényt derítsen a történelem során elhomályosult titkokra.

Az iskolai teljesítménnyel összefüggő 74 területet azonosította az emberi genomban egy nagy létszámú nemzetközi kutatás, melyet a Nature tudományos lap friss száma ismertet.

Ransomware, más néven zsarolóvírus fertőzött két Veszprém megyei kórházban csütörtökön és pénteken. Nem, ez nem a legújabb elkapható „nyavalya”, ami ledönthet minket a lábunkról, hanem a hekkerek által előszeretettel alkalmazott trükk némi pénzszerzésre. Ismerjék meg közelebbről az „ellenséget”!