Hirdetés

A hétfői nap eseményeiről, arról, ahogy újabb két kiváló orvost sikerült kicsinálnia az exmentőápoló pilóta OMSZ megbízott főigazgatónak eredetileg egy rövid hírt akartam írni. De aztán arra jutottam, az elmúlt közel egy év eseménysora annyira abszurd, komikus és siralmas, hogy nem fogok finomkodni. Megírom töviről hegyire, megmutatom önöknek és a szereplőknek is, tudják, mint egy tükör, hogyan váltak egy tragikomédia szereplőivé. De mivel ez a játék nem színpadon zajlik és a tét itt nem csak egy esetleges bukás, hanem emberéletek, annyira nincs kedvünk nevetni. Uraim és hölgyeim, ott a Markóban és a klaviatúrák mögött! Remélem ismerik a mondást: „Ne a tükröt okold, ha a képed ferde!”

Még csak néhány napja történt, de mára az egész ország hallott az egy éves Kiaráról, akit a családi harcok közepette szó szerint halálra éheztettek a szülei. Mindenki vészharangot kongat, a gyermekvédelmi törvény szigorításáról beszél. Kiara drámája mindenkiben kiverte a biztosítékot, most már mindenki megoldást követel. Bennem felmerül a kérdés, miért csak most? Hol volt a közfelháborodás az alig 6 hónapos kisfiú, Krisztián halála után? Pedig neki sem jutott szebb élet mint Kiarának, sőt …és ott minden mozzanatról tudott a családot rendszeresen látogató védőnő, mégsem történt semmi.

Létezik egy alattomos „gyilkos”, akit világszerte ismernek, sokan mégsem félnek tőle. Ott van a mindennapjainkban, az ünnepeinken, vígasztal bánatunkban. Öl, butít, nyomorba dönt annak ellenére is, hogy ez nem törvényszerű.

Mandula, a zsemleszínű labrador nem tűnt gazdátlan teremtésnek. Szőre ápolt, viselkedése nyugodt volt, jól nevelt eb benyomását keltette. Lihegéséből következne, hogy valami komoly hajtás után heveredett le 3 beszélgető férfi mellé a délutáni csúcsban, hogy várjon. A nagy jövés-menésben egy barátságos kutya végül is színesítette a napfényes utcaképet.

A bátorságra, a jobbra, pozitív értelemben többre vágyókra és a parlamentáris Magyarország alapkövét lefektetőkre emlékezik a magyarság március 15-én világszerte. A márciusi ifjak sosem halványuló kiállása örökérvényű üzenetet hordoz magában, mely minden korban érvényes kell, hogy legyen.

Kétség sem férhet hozzá, tiszteljük, csodáljuk a határozott, kemény férfiakat. Szerintem nem csak mi nők, hanem a többi férfi is. Azokat, akik karakánul vállalják a véleményüket, akik ha kell, az erős védelmezők. De csakis azokat, akik nem csak bátrak, harcedzettek, de egyenesek is. Akiknek nem csak izmaik és hangjuk, hanem gerincük is szilárd, hajlíthatatlan. 

Balatonfüredre tartottunk, már a reggeli órákban. Szakadt a hó, csak lassan araszoltunk a 71-es főúton, amikor Csopakra érve megláttam a piros kabátjukat az út mellett.

Magyar médiamunkás erőszakos tettétől hangos a nemzetközi sajtó. Az egyik hírcsatorna (azóta lapátra tett) operatőre kedden nemes egyszerűséggel felrúgott egy gyermekével menekülő migránst, az erről készített felvételek pedig bejárták a világ vezető médiafelületeit.

Ha jól számolom, néhány óra alatt úgy 3 millió forinttal gazdagabb lett az a cég is, akik a múlt héten tartottak termékbemutató reklámgálát az egyik veszprémi hotelben. Körülbelül ennyit fizettek ki azok a nyugdíjasok, akik elhitték, hogy csak akkor lesznek egészségesek, kerülik el a rákot, szabadulnak meg az allergiától és nevelhetnek ugyan csak egészséges unokákat, ha megvásárolják a német cég egyedülálló, zseniális eszközeit, például azt a robotgépet, ami úgy darabolja fel a krumplit, hogy az még csak meg sem barnul – potom 630.000 forintért.

Budapestről jelentős késéssel induló vasúti szerelvényeket tartóztattak fel hétfő délután az osztrák-magyar határon – adta hírül a legtöbb hírportál a hét első napján. A magyar rendfenntartók és az osztrák vasúttársaság közösen, áthelyezésekkel oldotta meg az illegális határátlépők tovautaztatását.