Hirdetés

Mandula még most sem érti

2016. április 01., péntek 19:07 Írta:  Kategória: Kommentár
Mandula még most sem érti A kép forrása: haziallat.hu

Mandula, a zsemleszínű labrador nem tűnt gazdátlan teremtésnek. Szőre ápolt, viselkedése nyugodt volt, jól nevelt eb benyomását keltette. Lihegéséből következne, hogy valami komoly hajtás után heveredett le 3 beszélgető férfi mellé a délutáni csúcsban, hogy várjon. A nagy jövés-menésben egy barátságos kutya végül is színesítette a napfényes utcaképet.

Az idillt aztán egy semmiből érkező, félig leparkírozó autós törte meg a hosszú utcában, a kocsiból két tizenéves kislány még azt megelőzően kirontott, hogy édesanyjuk leállította volna a motort. A kitárt ajtókat maguk mögött hagyva rohanó, hisztérikusan bőgő és hangoskodó kislányok láttán a férfiak és Mandula is felkapta a fejét, utóbbi azonnal felismerte: megtalálták, érte jöttek.

Ami eztán lezajlott mintegy 30 másodpercben, azt talán azóta sem érti, aki látta: a gyermekek hangos szavak kíséretében vonták kérdőre a körülötte zajló hisztériát valószínűleg nem értő kutyust, mígnem az anyjuk kitépte a gyerekek kezéből az állatot, akit vonszolni kezdett az autó felé (tette mindezt hangos segítségkérések közepette). A kocsiba valósággal betessékelték a szökevényt – a korábban őt keblére ölelő kislány például úgy használta a lábát, ahogyan a labdarúgók szokták, de testvére sem olyan módon nyúlt a kedvenc felé, hogy az ne hagyott volna kívánni valót maga után. Az anyuka aztán helyet foglalt a volán mögött, majd beszállásra szólította fel lányait és kövér gázt adott – fél perc volt az egész jelenet, nem több.

Cirkusz volt a javából, ami egyrészről érthető, hiszen a jó ég tudja, mióta kutathatták a városban az elkóborolt kutya nyomát, másrészről viszont már-már sokkoló látvány: beszélgetőpartnerem még percekkel később is visszakérdezett, hogy ez valóban megtörtént, fiatalkorúak az anyjuk társaságában tényleg így bántak egy élőlénnyel?

A napsütés és a kérdések maradtak, a barátságosnak tetsző kutya nem színesítette már a napsütötte utcaképet. Mandula valószínűleg otthon, sok lakat alatt őrizve azóta is a következő szökésen és azon morfondírozik, hogy mi is történt vele a délután.