Hirdetés

A flakonos gyilkos

2016. máj. 16., hétfő 15:17 Írta:  Kategória: Kommentár
Képünk illusztráció Képünk illusztráció Fotó forrása: szon.hu

Létezik egy alattomos „gyilkos”, akit világszerte ismernek, sokan mégsem félnek tőle. Ott van a mindennapjainkban, az ünnepeinken, vígasztal bánatunkban. Öl, butít, nyomorba dönt annak ellenére is, hogy ez nem törvényszerű.

A köznyelvben csak flakonos gyilkosként ismert „kannás” és társai előbb-utóbb bevégzik, amire szerződtek: a gyengét még gyengébbé teszik, rossz tanácsadóként megágyaznak a szerencsétlen kimenetelű szituációknak (szomorú: sajnos hetente történik baleset, melyet az ittas vezetés idéz elő), családi drámák, állandó feszültségek fenntartói. Mindezek ellenére milliók kedvencei. Sajnos olyanoké is, akik a józanságukat „jó barátjuknak” köszönhetően rendre, a józan belátásukat viszont valahol félúton elveszítették.

Ahogy fentebb is megjelent, hetente hallani elkerülhető tragédiákról, értelmetlen halálesetekről. Ilyenkor az áldozatokkal kapcsolatban álló józanabbak tudni vélik, hogy ismerősük veszte egyértelműen az italozó életmódja lett: hiszen elmondják, hogy a balesetet okozó, az emberéletet kioltó esetleg elhunyt életére jellemző volt, hogy „italozgatott”, így tulajdonképpen kár is meglepődni azon, ami történt, legfeljebb sajnálni lehet az érintetteket, a hozzátartozókat.

Ilyen eseteknél hangzik el gyakorta, hogy végeredményben nem beszélhetünk szerencsétlenségről, inkább gyilkosság történt: az autóbalesetben elhunyt családapát, az erőszakos bűncselekmény áldozatát vagy a szerencsétlenül járt embert egyetlen közös „ellenség”, a flakonos gyilkos ölte meg. Sajnos sokan még mindig nem tudják, hogyan védekezzenek vele szemben.