Baja

Megjelent: 226 alkalommal
Mind a XIX. század közepén, mind napjainkban a Tisza, Duna és a Balaton mentén másképp készítik a halat, más divat, más helyi szokás szerint. Míg a Közép – Duna vidékén a tartalmas lé a kedvelt, metélt tésztával, addig a Duna alsó szakaszán savanyított lével készítettet szeretik. A Balaton mellékén a leveses, de kevésbé fűszereset írnak elő a receptek, míg a tiszainál a hal íze és szilárdsága a fő követelmény. Figyelmen kívül hagyva az al-dunai és a balatoni halászlét, a hazai halászlének két fő iránya van: a tiszai és a dunai. Mindkét halászlé mint főzési technológiájában és mint termék eltér egymástól, ezért legtöbb étterem étlapján feltüntetik, hogy tiszai vagy dunai halászléről van szó.

Impresszum

Pannon Térség Fejlődéséért Közhasznú Alapítvány

8248 Nemesvámos Petőfi S. u. 59
info@pannonterseg.hu
Tel: 06-20-3707-917
Dr. Horváth Zsolt kuratóriumi elnök
zsolt.horvath.dr@gmail.com

Pannon Értékteremtők és Hagyományőrzők Közössége Közhasznú Egyesület

Sövényházi Balázs egyesületi elnök
8200 Veszprém, Szabadság tér 15.
ertekteremtok@gmail.com

Pannon Értékmentő és Média Szolgáltató Kft
8200 Veszprém Szabadság tér 15.
pannon.media@gmail.com

Elérhetőségek

  • - 8248 Nemesvámos, Petőfi utca 59.
  • - Iroda 8200 Veszprém, Vörösmarty tér 4.
  • +-
  • +- 36 20 / 570 0065, +36 20 / 370 7917