Határtalan hungarikum mozgalom

Írta:
Megjelent: 193 alkalommal
Csík Terület Ifjúsági Tanácsa (CSTIT) a „Fiatalok Lendületben” program keretén belül egy egyhetes képzést szervezett Csíkszeredában, „European citizen, where are you?” címmel, ami európai uniós támogatásból valósult meg.

A projekt célja az volt, hogy ötleteket kapjanak, illetve átbeszéljék azokat, hogy hogyan motiválhatnák a hátrányban lévő fiatalokat, a közösségi életben levő aktivitásra. Ezen a képzésen hét ország, huszonegy fiatalja vett részt, többek között Bulgáriából, Litvániából, Olaszországból, Magyarországról, Portugáliából és Törökországból érkeztek résztvevők, valamint Romániából a CSTIT részéről is. Grüman Róbert helyi és Kiss Endre szegedi ifjúsági képző tartotta a képzést.
A hét folyamán a programban egy multikulturális est is szerepelt, amikor a résztevők bemutathatták helyi kulturájukat, táncaikat, gasztronómiai különlegességeiket. Másnap meglátogatták a sport- és ifjúsági, a szociális és gyermekvédelmi igazgatóságot, illetve a csíkszentmártoni átmeneti elhelyező központot, megtekinthették az éppen akkor zajló „Láthatatlan Csíkszereda" kiállítást is. A fiatalok a tréning alatt tapasztaltak, tanultak és új információkkal gazdagottak.

Írta:
Megjelent: 176 alkalommal
A tizenöt éves Csík Terület Ifjúsági Tanácsa megalakulásának 15. évfordulóját ünnepelte a  Csík Terület Ifjúsági Tanácsa (CSTIT) ifjúsági majálissal Homoródfürdőn.
Írta:
Megjelent: 188 alkalommal
Székely tankönyvet ajándékoztak a csíki fiatalok Burgenlandban. Öt napos szakmai úton vettek részt Burgenlandban Csík Terület Ifjúsági Tanácsának (CSTIT) küldöttsége. Az Európai Unió által támogatott programban 3 ország hat település fiataljai vesznek részt, Ausztriából Alsóőr és Felsőőr, Magyarországról Nyíregyháza és Debrecen, valamint Székelyföldről Gyergyószentmiklós és Csíkszereda fiataljai.

Impresszum

Pannon Térség Fejlődéséért Közhasznú Alapítvány

8248 Nemesvámos Petőfi S. u. 59
info@pannonterseg.hu
Tel: 06-20-3707-917
Dr. Horváth Zsolt kuratóriumi elnök
zsolt.horvath.dr@gmail.com

Pannon Értékteremtők és Hagyományőrzők Közössége Közhasznú Egyesület

Sövényházi Balázs egyesületi elnök
8200 Veszprém, Szabadság tér 15.
ertekteremtok@gmail.com

Pannon Értékmentő és Média Szolgáltató Kft
8200 Veszprém Szabadság tér 15.
pannon.media@gmail.com

Elérhetőségek

  • - 8248 Nemesvámos, Petőfi utca 59.
  • - Iroda 8200 Veszprém, Vörösmarty tér 4.
  • +-
  • +- 36 20 / 570 0065, +36 20 / 370 7917