Borhungarikumok a Balaton Színházban

Ötödik alkalommal rendeztek hungarikum bormustrát a Balatonnál Ötödik alkalommal rendeztek hungarikum bormustrát a Balatonnál programturizmus.hu

Száz pincészet 72 borát vonultatták fel a hétvégén, az 5. alkalommal megrendezett bormustrán, Keszthelyen, a Balaton Színházban. A 100 Hungarikum Bormustra a tradicionális magyar és hazai nemesítésű szőlőfajták, valamint a belőlük készített ízletes, minőségi magyar borok szakmai fóruma. A rendezvényen tisztelegtek Keszthely város díszpolgára, a kiemelkedő szőlőnemesítő, dr. Bakonyi Károly emléke előtt.

A szervezők lehetőséget teremtettek az érdeklődőknek, hogy megismerjék és végig kóstolják hazánk legjelentősebb borait. Előadásokat hallgathattak meg a pezsgőgyártásról, hordókészítésről, valamint elsőszámú hungarikumunkról, a pálinkáról is. A vendégek a borok mellett a gasztronómiai kiállítók finomságait is megízlelhették. 

De nem csak az ízlelőbimbóknak, szemnek és fülnek is kedveztek a szervezők. Kiállítást rendeztek például különleges és régi tradicionális boroscimkékből, majd bordal versenyen meg is énekeltették a közönséget.

A bormustrát a Goldmark Károly Művelődési Központ, a Da Bibere Zalai Borlovagrend és a Pannon Egyetem Georgikon Kara közösen rendezte meg. A megnyitón Csengei Ágota háziasszony szólt a szőlőnemesítésről és a Cserszegi fűszeres atyjáról, dr. Bakonyi Károlyról.

Keszthely polgármestere, Ruzsics Ferenc köszöntőjében a borfogyasztás magyar hagyományát méltatta. Beszélt a borfogyasztás mikéntjéről, a jó borokról és az ízletes nedűk jelentőségéről.  

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Impresszum

Pannon Térség Fejlődéséért Közhasznú Alapítvány

8248 Nemesvámos Petőfi S. u. 59
info@pannonterseg.hu
Tel: 06-20-3707-917
Dr. Horváth Zsolt kuratóriumi elnök
zsolt.horvath.dr@gmail.com

Pannon Értékteremtők és Hagyományőrzők Közössége Közhasznú Egyesület

Sövényházi Balázs egyesületi elnök
8200 Veszprém, Szabadság tér 15.
ertekteremtok@gmail.com

Pannon Értékmentő és Média Szolgáltató Kft
8200 Veszprém Szabadság tér 15.
pannon.media@gmail.com

Elérhetőségek

  • - 8248 Nemesvámos, Petőfi utca 59.
  • - Iroda 8200 Veszprém, Vörösmarty tér 4.
  • +-
  • +- 36 20 / 570 0065, +36 20 / 370 7917